Testimoniale Voluntari

Dorința de a deveni învățătoare s-a conturat în zilele în care, fiind voluntară la o asociație tare dragă mie, „Lumină și Dar”, am descoperit cât de importantă este pentru un copil vocea unei persoane care știe să asculte, atunci când el are ceva de spus, care știe să clarifice, atunci când în mintea lui lucrurile sunt de neînțeles, care știe să mângâie, când el este rănit, să aprecieze, când el se străduiește, să încurajeze, când el este descurajat, o voce care este educată și care știe să educe. Copiii care au beneficiat de intervențiile noastre au reușit să îmi pătrundă în suflet atât de adânc, încât mi-am propus să lucrez intens la formarea caracterului meu, să îmi șlefuiesc abilitățile și să îmi canalizez întregul demers profesional către suflete asemenea lor: calde, pure și inocente. Datorită lor, îmi doresc să am acea voce care ajunge la inimile copiilor, acel comportament care acționează cu precizie și înțelepciune în actul educativ. Datorită lor, eu nu mai stau în umbră, mi-am descoperit vocația și îmi trăiesc viața în spiritul autodepășirii.”

Maria -voluntar


– Studentă la Științe al Educației din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza
– Absolventă a Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani

 ”Așa cum spune și numele, această asociație este un dar, atât pentru copiii aflați în program, cât și pentru voluntarii implicați.Este un mediu plin de dragoste, de oameni deschiși și devotați în tot ceea ce fac.Preferam să îmi petrec timpul liber alături de copii, deoarece ei topeau toată oboseala, stresul și grijile mele cotidiene; având parte de fiecare dată de o primire cu multe imbrățișări și zâmbete.Această asociație, mi-a oferit sprijin moral și susținere din partea voluntarilor, care au devenit rapid niște prieteni de nădejde.De asemenea, prin intermediul acestui program mi-am depășit limitele ce țin de timiditate si neincredere, am învățat să conduc un proiect, și în special m-am dezvoltat emoțional, învățând să empatizez mai puternic cu aproapele.Astfel, pe parcursul a 4 ani, în cadrul asociației a avut loc drumul meu de maturizare și cu ajutorul instructorului educator, Ionuț Gândac am învățat cum să mă implic corect în creșterea și educarea viitorilor mei copii. Pentru mine, asociația”Lumina și dar” este o mare familie ce ajută la creșterea roditoare a tuturor celor ce îi  trec pragul.

Mihaela-voluntară

-Studentă la Facultatea de Balneofiziokinetoterapie şi recuperare la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași

Nu am fost foarte mult timp, dar mergeam de plăcere, mă înțelegeam cu copiii si când intram acolo eram primită cu îmbrățișări, se opreau din scris ca să vină la ușă. Era o fetiță mai timidă și venea de multe ori la mine să o ajut cu temele și, ce mi se pare frumos, încă mă salută pe stradă si mă opresc să vorbesc cu ei chiar dacă nu mai merg la centru. Este frumos voluntariatul din orice privință si cu orice fel de oameni, dar copiii au ceva special, încă au inocența aia caracteristică vârstei și mi se pare așa de frumos cand ei vin la tine să îi ajuți în ce probleme întâmpină , e frumos sa vezi că le garantezi o oarecare siguranță.

Miriam- voluntară

Studentă la Medicina Generala la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași